Helena Herynková

Jeff Hinkley z Ohrožení se vrací

19. 07. 2016 16:40:46
Felix Francis nastoupil dráhu výborně svého otce... Mrtvý steeplový jezdec a málem zabitý vyšetřovatel nevěstí nic dobrého. A čtenář si mlaská uspokojením. Felix Francis se vrací s další dostihovou detektivkou. Je tu Vyděrač.

Když Jeff Hinkley, vyšetřovatel známý již z detektivního románu Ohrožení, vyslyší prosbu o pomoc od svého přítele Davea Swintona, vůbec netuší, jak se vše zvrtne. Swinton, nejlepší steeplový jezdec, je zřejmě podezřelý, že spolu s dalšími jezdci vypustili, čili vzdali, závod. Jenže než se Jeff dozví pravdu, Dave je nalezen zavražděný. Kdo a proč zabil mladého a skvostného žokeje? Mohl za to právě ztracený dostih nebo se dostal Dave do větších problémů? Jeff se vrhá po stopě i za cenu ohrožení vlastního života.

Stejně neohroženě, jako Jeff Hinkley po stopách Vyděrače, kráčí Felix Francis ve šlépějích svého slavného otce Dicka. Felix Francis se již za uplynulé roky stal velmi důstojným nástupcem svého tatínka a čtenáři tak i nadále spokojeně dostávají svou každoroční porci Francise. Vyděrač, vydaný nakladatelstvím Knižní klub, opět sází na poutavý děj, rozvětvený a napínavý příběh a sympatické hrdiny. Přitažlivé prostředí dostihového sportu, ve spojení se syrovou anglickou krajinou, dělají z Vyděrače ideální čtení pro milovníky kvalitních sportovních detektivek.

Felix Francis dokazuje, že nemusí jen žít v odkazu vlastního otce, ale vystoupil z něj, aby našel svou vlastní dráhu a dovedl detektivního koně přes překážky bezpečně do cíle. Jestliže jste hltali všechny francisovky, ale k těm novým jste ještě nezískali důvěru, zahoďte zábrany a s chutí se začtěte. Vyděrač vás dostane!

Autor: Helena Herynková | karma: 8.09 | přečteno: 140 ×
Poslední články autora