Nebojte se cukru, naučte se s ním spolupracovat

Cukr či glukóza není nepřítel, naše těla jej potřebují. Ale i zde platí, že nic se nemá přehánět. Naučte se pracovat s cukrem ve svém těle s pomocí knihy Pravda o cukru.

Máte často špatnou náladu, zdánlivě bez důvodu? Po každém jídle si musíte dát šlofíka? Obyčejný oběd vás vyřídí na pár hodin? Trpíte stárnutím kůže, akné i v dospělém věku? Potýkáte se s nadváhou, či dokonce s nějakou horší obtíží? Pokud jste na více než jednu z těchto otázek (a mohla bych jich položit ještě víc) odpověděli kladně, velmi pravděpodobně se potýkáte s výkyvy cukru (glukózy) v krvi.

Než se pustíte do další drastické diety a jiných řešení, zkuste si přečíst útlou publikaci Pravda o cukru. Francouzská biochemička Jessie Inchauspé se podívala cukru na zoubek a přichází s jednoduchými tipy pro zlepšení kvality našeho života. Nedívá se na glukózu jako na nepřítele, ale spíše jako na kamaráda, s nímž musíme umět nakládat.

Ve své knize nejdříve jednoduše a svižně vysvětluje základní biochemické reakce a koloběhy v lidském těle, z nichž se můžeme poučit pro praktické použití. Následně své poznatky účinně uvádí v život a předkládá desítku tipů, jak ukočírovat hladinu cukru v krvi. Využití následně dokládá řadou příběhů z praxe a také chutnými recepty. Nemusíte se rozhodně vrhnout hned na všechny najednou. Vyzkoušejte, co pro vás funguje a uvidíte, zda přijde chuť na další.

Kniha Pravda o cukru se v knihovně zabydlí všem, kteří přemýšlejí o svém stravování, nechtějí se neustále trápit neúspěšnými dietami, a touží „hodit svůj cukr v krvi zpět do latě“.

Na závěr upozornění: Nejedná se o lékařskou publikaci a vyřešením hladiny cukru se nenechte ukolébat, že např. pravidelná kontrola u doktora je najednou zbytečná!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | pátek 14.7.2023 12:27 | karma článku: 10,48 | přečteno: 287x