- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Máte často špatnou náladu, zdánlivě bez důvodu? Po každém jídle si musíte dát šlofíka? Obyčejný oběd vás vyřídí na pár hodin? Trpíte stárnutím kůže, akné i v dospělém věku? Potýkáte se s nadváhou, či dokonce s nějakou horší obtíží? Pokud jste na více než jednu z těchto otázek (a mohla bych jich položit ještě víc) odpověděli kladně, velmi pravděpodobně se potýkáte s výkyvy cukru (glukózy) v krvi.
Než se pustíte do další drastické diety a jiných řešení, zkuste si přečíst útlou publikaci Pravda o cukru. Francouzská biochemička Jessie Inchauspé se podívala cukru na zoubek a přichází s jednoduchými tipy pro zlepšení kvality našeho života. Nedívá se na glukózu jako na nepřítele, ale spíše jako na kamaráda, s nímž musíme umět nakládat.
Ve své knize nejdříve jednoduše a svižně vysvětluje základní biochemické reakce a koloběhy v lidském těle, z nichž se můžeme poučit pro praktické použití. Následně své poznatky účinně uvádí v život a předkládá desítku tipů, jak ukočírovat hladinu cukru v krvi. Využití následně dokládá řadou příběhů z praxe a také chutnými recepty. Nemusíte se rozhodně vrhnout hned na všechny najednou. Vyzkoušejte, co pro vás funguje a uvidíte, zda přijde chuť na další.
Kniha Pravda o cukru se v knihovně zabydlí všem, kteří přemýšlejí o svém stravování, nechtějí se neustále trápit neúspěšnými dietami, a touží „hodit svůj cukr v krvi zpět do latě“.
Na závěr upozornění: Nejedná se o lékařskou publikaci a vyřešením hladiny cukru se nenechte ukolébat, že např. pravidelná kontrola u doktora je najednou zbytečná!
Další články autora |
Slabce - Rousínov, okres Rakovník
4 200 000 Kč